Pääsiäisloma

Viestinnän asiantuntija pääsi torstaina isojen herrojen ja rouvien pöytään: Brasilian hallituksen edustaja, maan YK-lähettiläs Maria Viotti sekä Rio+20-kokouksen pääsihteeri, YK:n alipääsihteeri Sha Zukang allekirjoittivat sopimuksen kokouksen isäntämaan, Brasilian velvollisuuksista. Puumerkkien väkertäjien ja Suomen pojan lisäksi paikalla oli Jussin osaston, Rion kokouksen sihteeristönä toimivan DSD:n (Division for Sustainable Development), Jussin varsinaisen työnantajan DESA:n (Department of Social and Economic Affairs) sekä YK:n viestintäosaston DPI:n (Department of Public Information) väkeä. Ja tietenkin uskottavuutta tuomassa muutama turvamies.

Keskellä sopimuksen allekirjoittajat Mr Sha sekä Mrs Viotti
Seremoniallisen päivän päätteeksi viestinnän asiantuntija sai aloittaa lyhyen pääsiäisloman. Huominen pitkäperjantai on YK:ssa virallinen lomapäivä, mutta maanantaina taas toimisto odottaa. Rasmuksella sen sijaan on kevätlomaa koko ensi viikko. Nyc Oravallakin on aika pitkä vapaa.

Hyvää pääsiäistä
Perheen isän tultua kotiin lähdimme pääsiäismatkalle Yhdysvaltain historiallisille seuduille Philadelphiaan ja Washingtoniin (D.C.). Kaupungit sijaitsevat täällä koillisessa, joten ajomatkat eivät ole hirmuisia. Ensimmäiseksi Volkswagenin nokka suunnattiin Pennsylvanian osavaltioon, Philadelphian kaupunkiin. Amerikassa automatkailumme jännittävin osa on ajokortin haltijan selviytyminen oikealle tielle; loppumatka kyllä sujuu, mutta alku aina takkuaa. Poika ja vaimo arvuuttelevat joka reissulla, koska kuuluu käsky: "Nyt ei saa puhua", ja kyllähän se taas tänäänkin kajahti, kun mies ei meinannut päästä pois Brooklynista.

Philadephia on merkitty punaisella pallolla heti New Yorkin alla ja Washington, D.C. niin ikään punaisella pallolla Philadelphian alla
Oikea tie löytyi ja reittikin oli aika selvä. Brooklyn on saarella, joten mantereelle päästäkseen on ylitettävä muutamakin silta ja se verottaa kukkaroa, silloilla on yleensä tulli. Ensin Verrazano-sillan kautta Staten Islandille ja sieltä Goethals-silta New Jerseyn osavaltioon, yhteensä 25 taalaa. New Jerseysta Philadelphiaan vielä komean Benjamin Franklin Bridgen käytöstä viisi taalaa. Pysähdyimme matkalla vain New Jerseyssa tankkaamassa eikä sen takia tarvinnut edes autosta nousta, koska osavaltion laki kieltää asiakasta pistämästä itse löpöä ajoneuvoonsa. Suomalaista tee se itse -miestä vaivaannutti istua ratin takana, kun joku muu hoiti homman, pesi tuulilasinkin eikä edes tippiä kuulunut antaa. Kolme tuntia ja olimme perillä.

Philadelphia näytti hienolta iltavalaistuksessaan, pilvenpiirtäjiä on täälläkin. Perheen isä oli varannut huoneen pienestä boutique-hotellista aivan kaupungin viehättävästä keskustasta. Huone (tai pikemminkin huoneisto) oli ihan paras: kahdessa kerroksessa, kaksi televisiota, kaksi kylpyhuonetta - Rasmusta ei meinannut saada enää sohvalta ja television satoja kanavien äärestä ulos. Illalliselle oli kuitenkin päästävä, Nyc Orava oli selvittänyt mukavan ravintolan ja juuri sellainen Barbuzzo olikin, ihanaa ruokaa, tyylikäs miljöö, hyvä palvelu. Kaiken kukkuraksi isä ja äiti villiintyivät lomasta ja nauttivat lasilliset kuohuvaa.

Jälkkärit Barbuzzossa, suklaatarjottimen alla on kartta, johon on merkitty, mistä maailman kolkasta mikäkin suklaa on


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

New York Historical Society

Tietenkään asunto ei ole valmis

One World Trade Center