Työtä tarjolla

Kun Yhdistyneissä kansakunnissa saa jalan oven väliin, se antaa monille elinikäisen työpaikan. Ei välttämättä heti vakituista, organisaatio on enemmänkin määräaikaisuuksia ja projekteja täynnä, mutta niistä voi kasata hyvinkin mielenkiintoiset uravuosikymmenet.

YK on tänä vuonna kirjannut uudet henkilöstön liikkuvuuden -ohjeet. Tarkoituksena on, että virkamiehet vaihtaisivat asemapaikkaansa säännöllisesti, sitä oikein suositellaan. YK:n toimipaikoissa muualla maailmassa ohjeet on otettu vastaan myönteisesti, mutta Manhattanin päämajassa harotaan vastaan. New Yorkiin kotiutuneet eivät haluaisi sieltä pois. Kaupunkiin onkin kasvanut elitistinen YK-virkamiesten keskittymä, jota nyt halutaan purkaa. Kepiksi tai porkkanaksi - miten vain - YK on päättänyt, että virkamies ei voi edetä huipulle, jollei ole viettänyt joitakin vuosia useammassa kuin yhdessä järjestön toimipaikassa.

Jussi huomasi vuoden aikana muutaman avoimen ja aika mielenkiintoisen viestintäalan duunin YK:ssa. Osa hommista oli Yhdysvaltain ulkopuolella, niitähän löytyy maailman kansojen yhteistyöjärjestöltä, mutta Jussia (juuri tuollainen yllä mainittu elitisti) innostaa vain hommat Manhattanilla. Polte oli kuitenkin sammutettava alkuunsa - Rasmusta vaivasi niin kova kaveri-ikävä, että viestinnän asiantuntija ei hakupapereita ruvennut täyttämään. Nyyh!

YK on tuulinen työpaikka, siellä tullaan ja mennään päivittäin ja niinpä läksiäisiäkin vietetään usein. Perjantai-iltana Jussi hyvästeli Turtle Bayssa, jossakin Third Avenuen cocktailbaarissa venäläissyntyisen, mutta täysin amerikkalaistuneen kollegansa. Nuori nainen jatkaa YK-uraansa Chilessa.

New York mediassa pistää Minnan silmään: päivän Helsingin Sanomissa vinkataan kaupungin rannoista. Oi voi, vaikertaa kurre kaipuutaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madison Square Park

The Morgan Library & Museum

One World Trade Center