Tarinoita New Yorkista. Äiti, isä ja lapsi Isossa Omenassa.
Happy Holidays
Hae linkki
Facebook
X
Pinterest
Sähköposti
Muut sovellukset
Perjantaina Rasmuksella oli vuoden viimeinen koulupäivä. Hän vei luokkansa opettajille Rachelille ja Candicelle sekä avustajalle, Marialle suomalaista namia (muille suklaata ja Rachelille tietysti rakastettua lakritsaa), pisteet kotiin! Olin jo aiemmin antanut Rachelille lainaksi Rasmuksen Helsingin koulun luokkakuvan (se ennätettiin ottaa juuri ennen New Yorkiin muuttoa) ja tänään hän heijasti sen suurennettuna luokan seinälle pojan nykyisten luokkatovereiden ihmeteltäväksi. Ja kyllä kuva vähän nauratti, suomalaiset ovat niin vaaleita. Eniten oppilaat kuitenkin kyselivät niistä kuvan lapsista, joilla näytti olevan muut kuin aivan pohjoismaiset sukujuuret.
Jussi on peräti kolme päivää vapaalla ja Emilia valtameren tällä puolen loppiaiseen saakka - perheellämme on nyt joululoma.
Vaikka uusi kotimaamme onkin siirtolaisten rakentama ja monien, monien kulttuurien keskittymä, 95 prosenttia amerikkalaisista viettää joulua jollakin tapaa ja ei-kristityistäkin peräti 80 prosenttia - todella moni on siis lähipäivät läheistensä kanssa hyvästä ruoasta, seurasta sekä antamisen ja saamisen ilosta nauttien.
Happy Holidays, toivottaa Nyc Orava paikalliseen tapaan.
Carroll Gardensin ja Park Slopen joulutunnelmaa
Joulukuun seimet olivat tyhjinä, mutta aattoyönä niihin ilmestyi lapsi
Tämä etupiha ei ehkä ole tyylikkäin, mutta varsin huomiota herättävä. Talossa asuva perhe myös kertoo vakaumuksensa - kyltissä lukee "Jesus is the reason for the season"
Joulua!
Santa Claus on tulossa
Viehättävää
Joulun värit
Tästä on komea astella
Joulupukki tuli tervehtimään Ressua ja muita Tenavat-hahmoja
Joulupuu on rakennettu
Joulupukki odottaa portailla, josko joku päästäisi sisään
Enkelikuoro
Tämä autokorjaamon joulukuusi on takuulla kaikkein pähein
Pukki-parka on jäänyt roikkumaan parvekkeelta
John Lennon levytti hienon kappaleensa Happy Xmas (War is Over) 40 vuotta sitten New Yorkissa, se oli miehen reaktio Vietnamin sotaan. Lapsikuoro taustalla on The Harlem Community Choir.
Jussi anoi perjantain vapaapäiväksi ja riensi vaimon kanssa Manhattanille. Yhteinen aika Isossa Omenassa päättyy pian, Nyc Orava saa viettää täällä enää kaksi kokonaista viikonloppua, kolmantena on raahauduttava väkisin synnyinmaahan - nyt on otettava ilo irti. Rasmus arvasi, että Manhattanin ilot tarkoittavat museokäyntiä ja jäi mieluummin Brooklyniin skeittaamaan. New York Historical Society on kaupungin vanhin museo, 208-vuotias. Nykyisellä paikallaan Upper West Sidella se on sijainnut kuitenkin vasta reilut sata vuotta. Museo esittelee niin Yhdysvaltain kuin New Yorkin historiaa. Ja on aika tylsä, erikoisnäyttelytkään eivät nyt naksahtaneet kohdilleen (esimerkiksi New Yorkin panimohistoria). Mielenkiintoisinta on New Yorkista kertova lyhytfilmi, se on niin hyvä, ettei sisäänpääsymaksu harmittanut. New York Historical Societylla on maan laajin Hudson River -koulukunnan maalausten kokoelma. Niiden tähden Nyc Orava halusi museoon ja harmistui, kun taulut olivatkin kiertueella jossai...
Maanantaiaamuna Rasmus ilmoitettiin kouluun. Koko perhe meni metrolla alueen oppilaaksiottotoimistoon Brooklynin Fort Greeneen. Virkailija halusi pojasta jos jonkinlaista paperia, onneksi olimme varautuneet siihen ja meillä oli rokotustodistuksesta lähtien kaikki tarpeellinen mukana. Rasmus pääsee toivomaamme lähikouluun (BCS, Brooklyn School for Collaborative Studies) kuudennelle luokalle. Hän saa aloittaa sen heti, kun meille sopii (amerikkalaislapset ovat aloittaneet lukukautensa jo kuukausi sitten). Sehän sopii vaikka huomenna tai viimeistään ylihuomenna. Kouluun ilmoittautuminen sujui nopeasti, puolessa tunnissa. Virkailija sanoi, että meiltä se kävi poikkeuksellisen joutuisasti, koska Jussi oli käynyt jo aiemmin keskustelemassa eikä meiltä puuttunut mitään papereita (pedantit suomalaiset). Minnan teki mieli aamiaista (aamuinen lähtö oli nopea), Fort Greenesta löysimme kivan bagel-paikan, La Bagel Delight. Bagelit ovat jäätelön ohella Nyc Oravan herkkua ja New York on tietenkin ...
Pakollinen (kaiketi aika monen Nyc-vierailijan) Century 21 -käynti keskiviikkona Manhattanin alakaupungilla, Financial Districtin kaupunginosassa. Huippu- ja ei niin huippusuunnittelijoiden vaatteita ja kenkiä edullisesti myyvästä tavaratalosta löytää yleensä aina jotakin kivaa. Tänä aamuna ei ollut ryysistäkään ja kyllä vain - löysin jotakin kivaa: ihanan mekon, ihanan neuleen ja ihan söpön yöpaidan. New Yorkin kesämuoti näyttää aika lailla samalta kuin se muinakin lähivuosien kesinä on näyttänyt eli rennolta ja lyhyeltä. Naisten mekot ja sortsit ovat pieniä, mutta uusia tuulia on tulossa: kaikkien vaatekauppojen rekeissä roikkuu pitkiä, osa aivan nilkkapituisia, hameita loppukesää ja syksyä odottaen. Hameissa on 50-luvun henkeä, leveitä helmoja ja vyötärö kohdallaan. Alakaupungin komeus ja Yhdysvaltain korkein rakennus One World Trade Center piti tietenkin Century 21:n kulmalla käydä tsekkaamassa. Sen kaikki 541 metriä avattiin käyttöön puolisentoista vuotta sitten ja kunhan loputk...
Kommentit
Lähetä kommentti